Reis en vakantie inspiratie

Telefoon: 020 - 261 2647 | Mail: info@greenfishtravel.com |

GreenFish Travel - Reizen en vakantie

Eerste week Frans leren in Marokko

2
0

0
0
0

Door: Britt – 28 september 2015, Rabat. Ik heb besloten om via Greenfish mijn Marokkaanse avontuur te delen met iedereen die daarin geïnteresseerd is. (Ik vind zelf dat het internet mij behoorlijk in de steek heeft gelaten wat betreft ervaringen van anderen over Frans leren in Marokko, dus gelijk ook een wellicht nuttige bijdrage). Mijn Marokkaanse avontuur is in de eerste plaats een Franse taalcursus in Rabat. Vaak heb ik de vraag gekregen waarom. Ach, je studeert af en wil/kan nog niet de serieuze arbeidsmarkt op, Frans is de mooiste taal van de wereld en Marokko de goedkoopste plek om het te leren, en ook nog eens lekker warm.
 

Waarom Marokko?

Dat Marokko niet de meest voor de hand liggende plek is voor een blonde vrouw om alleen heen te reizen had ik me wel kunnen bedenken. Een paar jaar geleden vond ik de sfeer en de mannen in Egypte vreselijk, en toen had ik nog wel een grote donkere man naast me lopen. Toch fascineert de cultuur me wel en heb ik er tijdens mijn studie veel aandacht aan besteed. Dus een berg wijde luchtige kleding mee en gaan! Lekker met Air-France via Parijs naar Rabat, prima reis. Een taxi bracht me vroeg in de middag naar mijn Riad, en hoewel ik wist dat ik meer betaalde dan gewoonlijk, ik vond het wel goed, afdingen kwam nog wel.
 

Riad in Marokko

Mijn Riad ligt in Sale, een zusterstad van Rabat, ze worden gescheiden door een rivier. Het Riad ziet er prachtig uit maar is helemaal leeg, en even overvalt een paniek me. Waarom moest ik nou naar een Islamitisch land, ik ben helemaal alleen, wat doe ik mezelf aan! Maar ook wist ik dat ik de afgelopen twee nachten bij elkaar niet meer dan 6 uur slaap had gehad. Ik gunde mezelf een dutje en besloot daarna in het Riad op het prachtige dakterras een hapje te eten. Ik probeerde bij de jongen van het personeel eten te bestellen wat een geestig tafereel moet zijn geweest; hij Arabisch, ik Engels en uiteindelijk allebei steenkolen Frans. Geen idee wat ik had besteld maar prima, de schalen met heerlijk gekruid vlees, aubergines, gegrilde tomaat en paprika en deeghapjes bleven komen. Slaap en eten hebben me goed gedaan, ik moet lachen om mijn communicatie met de jongen, de overvloed aan eten en mijn privé dakterras. Toen ik mezelf misselijk had gegeten, want ja, hij had zo z’n best gedaan, kwam hij ook nog met een bord fruit waar hij duidelijk zijn meest creatieve snijdtechnieken op had losgelaten. Nu lig ik als een tonnetje in m’n bed, mee te neuriën met Allah-Akhbar, die om te zoveel tijd door de speakers van de stad pompt. Bij het afrekenen (dit is niet goedkoop helaas, kan ik niet elke avond doen) legt een oudere man me in gebrekkig Engels uit dat er nog drie studenten in het Riad logeren om Frans te leren in Marokko, maar dat ze net een weekendje naar Marrakesh zijn. Ook moet ik niet opkijken als er morgen weinig open is in de stad, er is een Islamitische feestdag of iets dergelijks. Ik ben heel erg blij dat er toch studenten zitten. Morgen nog een dagje vrij en dan ga ik Sale en Rabat trotseren, en maandag begint mijn ernstige nodige Franse taalcursus!

One Comment

  • Sophie zegt:

    Ik mis je! Ik mis je! Het huis is stil.. Ik kan niet wachten meer avonturen te lezen.. Je bent n stoer wijf.. En had ik al gezegd dat je wordt gemist? Trots op jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.