Reis en vakantie inspiratie

Telefoon: 020 - 261 2647 | Mail: info@greenfishtravel.com |

Mission Europe

Hoeveel landen telt Europa?

4
3

2
1
2

Mission Europe

Door: Sara, 16 december 2015, Amsterdam. Zoals de meesten van jullie al weten, probeer ik voor mijn 25ste naar alle landen van Europa te reizen. Maar welke landen horen er nu eigenlijk bij Europa?
Er zijn verschillende criteria om dat te bepalen. Om erachter te komen welke landen er wel tot Europa behoren, wordt er gekeken of ze geografisch, institutioneel of cultuur-historisch bij Europa horen. Een benoeming tot “Europa” krijgt een land als ze aan minimaal 2 van de bovenstaande criteria voldoet. Geografisch en cultuur-historisch bestaat Europa uit 51 landen. Daarvan zijn er 28 lid van de Europese Unie.
Geografisch gezien liggen er 44 landen in zijn geheel binnen het Europese continent. De andere landen van die 51 bestaan uit Azerbeidzjan, Georgië, Kazachstan, Rusland en Turkije, deze liggen gedeeltelijk in het Europese continent. Daarnaast heb je Cyprus, dat zelfs helemaal in Azië ligt, maar omdat het een lidmaatschap van de EU heeft en vanwege cultuur-historische redenen kan ook dit land als onderdeel van Europa worden gezien. Datzelfde geldt voor Armenië, dat ook in Azië ligt, maar cultureel gezien meer Europees is en daarnaast ook lid van de raad van Europa.
Voor mijn missie hanteer ik de lijst van landen die geografisch gezien geheel in Europa liggen, dus 44 landen. Hieronder een lijst van de landen ☺
Europese landen

Landen van Europa

Van deze landen moet ik er momenteel (december 2015) binnen 2 maanden nog naar vijf Europese landen reizen, namelijk; San Marino, Slowakije, Oekraïne, Moldavië en Andorra.