Reis en vakantie inspiratie

Telefoon: 020 - 261 2647 | Mail: info@greenfishtravel.com |

Reizen door Europa

Mission Europe – Reizen door Europa

11
0

0
1
0

Door: Sara, 7 mei 2015, Amsterdam. Herken jij het gevoel dat wanneer je iets leuks meemaakt, je dat vaker wilt meemaken en dan een gekke missie of plan bedenkt? Vervolgens wil je door je enthousiasme de plannen aan iedereen vertellen en doe je dat dan ook? Bij mij komt dat regelmatig voor en aangezien ik niet hou van dingen roepen maar niet doen, vind ik dat ik die gekke missies moet voltooien. Toch dacht ik dat ik de missie waar ik in dit artikel over ga schrijven, niet af zou maken vanwege nieuwe ideetjes en andere interesses. Tegen mijn verwachting in, heb ik in de afgelopen weken besloten mijn missie weer op te pakken en proberen te voltooien. Sommigen weten al waar dit over gaat, maar voor diegenen die het niet weten, hierbij een korte uitleg.
 

Waarom reizen door Europa?

Ooit, toen ik klein was (lees: jonger, ben nog net zo groot als 10 jaar geleden ☹) besloot ik om alle landen van Europa te bezoeken voordat ik 25 zal worden. Op mijn vijftiende, ben ik voor het eerst echt op vakantie geweest naar het buitenland (stedentrip Antwerpen). In de vijfde klas gingen we op reis naar Parijs omdat ik Frans in mijn vakkenpakket had en in de zesde klas naar Barcelona vanwege Spaans. Ik vond het super leuk en spannend omdat ‘het reizen’ totaal nieuw voor me was. Ik heb zoveel leuke herinneringen aan die reizen en ook veel geleerd en gezien! Niet veel later begon het een sport te worden om zo goedkoop mogelijk reisjes te vinden om er even tussenuit te glippen. In de nóg goedkopere jaren van Ryanair boekte ik een keer een retour naar Budapest voor 1 Euro bijvoorbeeld, of met de Schönes Wochenende Ticket voor 10 euro naar Berlijn en terug. De mindere kant was dat ik me soms stiekem ziek moest melden op school (sorry leraren en mama :p). Toch sta ik nog steeds achter de gedachte dat je op reis zo veel meer dingen leert dan wat je uit boeken ooit zou kunnen leren. Je ontmoet nieuwe mensen van over de hele wereld, je leert op sociaal gebied veel door met je reispartner(s) op vakantie te gaan, je leert de geschiedenis van een land kennen (mits je niet alleen gaat om het shoppen en uitgaan), je leert van verschillende culturen en, misschien wel een van de meest belangrijke dingen, je leert jezelf te redden in een onbekend gebied en in ongewone situaties.
 

Reizen omdat..

Ik doe deze missie voor mezelf omdat ik heel nieuwsgierig ben naar plekken die ik niet ken. Ik hou ervan om het onbekende te ontdekken. Ik heb gemerkt dat er zo dichtbij, zoveel andere dingen te zien zijn. Neem Luxemburg bijvoorbeeld, slechts een paar uur rijden voor ons, maar qua mensen, natuur en cultuur al zo anders. Als je dan naar het Oosten van Europa kijkt, zijn er nog veel meer verschillen, ook binnen verschillende delen van een land. Ik wil naar plekken waar niet veel toeristen komen, maar ik hou ook heel erg van zon, zee en strand en drukte. Ik wil eigenlijk de hele wereld zien. Maar laat ik beginnen met Europa. In elk land moet ik minimaal 1 nacht overnacht hebben (of ik heb er echt geen tijd en/of geld voor:p en blijf ik alleen overdag). Voor sommige reizen heb ik meer tijd dan voor andere, met sommige reizen wil ik graag minder lang de tijd nemen omdat het me minder aantrekt.
 

Europa-reizen-reisblog

Europa reizen

 

Kan ik de reizen voltooien?

De redenen waardoor ik dacht dat ik de missie niet meer zou gaan afmaken, was doordat ik op mijn twintigste een jaar stage ging lopen in Bali en veel in Zuid-oost Azië heb rondgereisd. Hierdoor kwamen mijn Europa reizen een beetje stil te liggen. Eenmaal terug in Nederland, moest ik aan het werk en kreeg ik te maken met ‘vakantiedagen’ en regels waar je je aan moest houden wat betreft de lengte van je vakantie en dat soort onzin. Niet echt iets voor mij. Ik moest keuzes maken en was op de een of andere manier minder geïnteresseerd geraakt in Europa waardoor ik begon met reizen naar andere continenten.
 

Eerstvolgende reis..

Nu ik een paar maanden geleden mijn baan opgezegd heb en weer wat meer tijd heb, besloot ik een reisje te boeken dat ik al heel lang wilde doen, reizen door de Balkan. Ook kwam ik laatst tijdens het opruimen, mijn landenlijstje van Europa tegen en ik zag dat ik eigenlijk na mijn Balkan trip (Roemenië, Servië, Bosnië & Herzegovina, Montenegro, Kosovo, Macedonië en Bulgarije), niet veel landen meer (nog maar 10!!) hoef te bezoeken om m’n missie te voltooien.
 
Vandaar ben ik nu ook in de opstart fase met mijn eigen online reisbureau GreenFish Travel en hoop ik daarvan mijn baan te kunnen maken. Dus mocht je tijd en geld van de research van de reizen en tickets willen besparen, contact mij dan even via sara@greenfishtravel.com. Ik ben in ieder geval alvast onderweg om te ervaren wat er in de bovenstaande landen allemaal te beleven is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.